Partners

De medewerkers van Baticrea

baticrea-batigroupeBatigroupe
Batigroupe heeft als doel een netwerk uit te bouwen van uitstekende stadsondernemingen, die actief zijn in de bouwsector. Deze ondernemingen werken vanuit een coöperatie en richten zich op het Brusselse gewest. Onder het motto ‘Duurzaamheid’, willen de coöperaties bijdragen tot de bouw van een respectvolle, propere en eerlijke wereld.

BEMG-Bruxelles-emergencesBruxelles-Emergences
Bruxelles-Emergences is een activiteitencoöperatie van de groep JobYourself.

Debuut

DEBUuT

DEBUuT is een activiteitencoöperatie van de groep JobYourself.

Job Yourself
JYB

JobYourself is de vzw die de drie Brusselse activiteitencoöperaties, Bruxelles Emergences, DEBUuT en Baticrea, samenbrengt en ondersteunt.


 

Adviserende Partners

18191819 : dit is het centrale oproepnummer waar ondernemers of zaakvoerders van Brusselse ondernemingen terecht kunnen voor informatie en oriëntatie. De dienst vormt de poort tot een geheel van diensten, hetzij openbaar of privé, dat zich tot de Brusselse ondernemers richt. Deze centrale dienst werd opgericht op een initiatief van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Gel Guichet LogoNLLokaal Economieloket
De vijf Lokale economieloketten (LEL) vormen een gratis adviserende en ondersteunende structuur, die ten dienste staat van het opstarten van ondernemingen.

 

Opleidende Partners

EFPEFP
Het EFP biedt opleidingen aan voor het merendeel van de beroepen die vakbekwaamheid vereisen, waaronder de beroepen in de bouwsector.

Bruxelles-formation


Bruxelles-Formation Construction

bf.construction organiseert opleidingen voor werkzoekenden in de bouwsector, duurzaam bouwen en de professionele schoonmaaksector.

CDR-BRC 400BRC
Het Brussels Beroepsreferentiecentrum voor de Bouwsector (BRC) beoogt om het aanbod aan opleidingen en de noden van de ondernemingen op mekaar af te stemmen. Het BRC bewerkstelligt de samenwerking tussen de werkgelegenheidsactoren, de opleidingsinfrastructuur, het onderwijs en de Brusselse bedrijfswereld.

 

Partners uit de bouwsector

Logo-CCB-C-NLDe Confederatie Bouw verdedigt de belangen van meer dan 15.000 bouwbedrijven die actief zijn in bouw, energie en milieu. De federatie werd in 1946 opgericht als overkoepelende werkgeversorganisatie voor de bouwsector voor heel België.

 

federale-verzekering
Federale Verzekering bestaat uit 4 maatschappijen die onder de vorm van ‘onderlinge’ en ‘coöperatieve’ werken, zonder externe aandeelhouders die hun deel van de winst opeisen. Zij is gespecialiseerd in de beroepen van de bouwsector. 

formalis-NLFormalis is een erkend ondernemingsloket en vervult verplichtingen op juridisch, economisch en sociaal vlak van zowel starters als van bestaande ondernemingen. Via zijn partners kan Formalis eveneens het meest uitgebreide dienstenaanbod voorstellen aan, onder andere, de bouwsector.

 

logo cluster ecobuild

ecobuild.brussels is de cluster van duurzame bouw en renovatie in Brussel. Dit netwerk groepeert de bedrijven die in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest actief zijn in deze sector. De missie? Deze bedrijven informeren, hun groei stimuleren en de onderlinge samenwerking bevorderen.
De cluster ecobuild.brussels werd in november 2006 opgericht door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en wordt bestuurd vanuit impulse.brussels (voorheen Brussels Agentschap voor de Onderneming).

Het portaal Duurzaam Bouwen vereenvoudigt de zoektocht naar informatie via een op maat ontworpen digitale zoektool, die rekening houdt met de specificaties van het doelpubliek.

 

Financiële ondersteuning

Region-de-Bruxelles-CapitaleAlliance Emploi EnvironnementPulse Foundation

 

baticrea-logo-footer
Creëer je eigen duurzame job
in de Brusselse bouwsector

Dansaert Centrum
Aalststraat 7-11, 1000 Brussel - BELGIË
Tel: 02/256 20 74
BTW: BE 0535 541 255